Bestrijding van bedwants in Apeldoorn/zwolle (midden nederland)

Op een ochtend wordt u wakker met een jeukende rode huidirritatie. In eerste instantie denkt u aan een mug in uw slaapkamer maar het is winter en het lijkt niet erg waarschijnlijk dat muggen nog voorkomen in dit jaargetijde. In de loop van de tijd worden de huidirritaties vervelender en u bezoekt uw huisarts. Hij/zij adviseert u om de slaapruimtes te laten onderzoeken op de aanwezigheid van bedwants.

Bedwantsen, ook wel ‘bed bugs’ of wandluizen genoemd, zijn kleine insecten van ca. 0,5 cm lengte. Ze voeden zich met het bloed van mensen. Overdag houden ze zich schuil in kieren en naden in slaapkamers en bedden. ’s Nachts worden ze actief en kunnen u door hun beten huidirritaties veroorzaken. Deze uiten zich in kleine bultjes zoals van een mug en rode, gezwollen vlekken vooral in de halsstreek. Deze kunnen erg jeuken en uiteraard is het niet bevorderlijk voor de nachtrust. Als men vaker gestoken wordt kan men zich ook onwel voelen.

Wat kunnen wij voor u doen in de bestrijding van bedwants?

Wij kunnen zorgdragen voor een effectieve behandeling van uw slaapruimte(n). De behandeling werkt vrijwel direct. Zolang de bedwants niet opnieuw van buiten af uw woning wordt binnengebracht zult u geen hinder meer ondervinden.

Wat kunt u zelf doen aan bedwants?

U kent waarschijnlijk wel het Engelse gezegde ‘Good night, sleep tight, don’t let de bedbugs bite’. Dat betekent zoiets als ‘welterusten, slaap lekker en laat de bedwants u niet bijten’. Maar helaas is het niet zo eenvoudig als het gezegde doet vermoeden.

Bedwants verspreid zich door mee te reizen in koffers en kleding na bijvoorbeeld een hotelovernachting of vakantie. Mocht u tijdens een reis het vermoeden hebben dat u bent gebeten door bedwants overweeg dan kleding en koffers goed te behandelen met insecticide.

Het bestrijden van bedwants thuis kunt u niet zelf. Indien bedwants geconstateerd is verplaats dan geen meubelen, kleding of wat dan ook uit de besmette slaapkamers. Dit ter voorkoming van verspreiding.

Verder zijn er detectiemiddelen te verkrijgen waarmee u bedwants kunt  vaststellen. Het betreft kleine detectiebakjes die u rond de poten van het bed kunt plaatsen. Voor een professionele bestrijder is het van belang om exact te kunnen beoordelen om welke diersoort het gaat.


Screen Shot 2016-12-07 at 13.21.55
Screen Shot 2016-12-07 at 13.22.06
Screen Shot 2016-12-07 at 13.22.15

Kosten bedwantsbestrijding

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en omstandigheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of inspectie.

Bestrijdingsmiddelen

Voor het bestrijden van bedwants gebruiken wij alleen bestrijdingsmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. In combinatie met de door ons aangereikte voorzorgmaatregelen en adviezen zijn ze volkomen veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en het milieu.

Wist u dat?

Volwassen bedwantsen verscheidene maanden tot wel een jaar zonder eten kunnen overleven?

Hulp bij bestrijding van bedwants?


Op zoek naar hulp bij het bestrijden van bedwants? Met meer dan 20 jaar ervaring zijn wij de perfecte kandidaat! Neem contact met ons op!

Bel met 0578 – 628300 of
055 – 3561645 of vul onderstaand formulier in.


Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.