Het is hartje winter. ’s Nachts vriest het 9° C, overdag wat minder. Toch heeft u last van mieren in de keuken. Dat kan. Het kan zijn dat u last heeft van Faraomieren (Monomorium Pharaonis). Ze zijn slechts 2 à 3 mm lang. Een kolonie kan wel uit 3000 exemplaren bestaan. Er kunnen meerdere kolonies aanwezig zijn. In tegenstelling tot onze inheemse mieren tolereren ze andere families naast zich zonder te vechten, omdat ze elkaar niet herkennen. Ze prefereren een temperatuur van boven de 25ºC.  Faraomieren zijn natuurlijk hinderlijk in huishoudens, maar in instellingen van de gezondheidszorg zijn ze zeer ongewenst. Ze brengen bacteriën over. Ze hebben een voorkeur voor vlees. Zo is eens geconstateerd dat ze afkwamen op open wonden. Ze kruipen in elektrische apparatuur en veroorzaken storingen.


mier1
mier2

De bestrijding kunt u beter niet zelf ter hand nemen. De effectieve middelen zijn niet verkrijgbaar in de openbare detailhandel. De reguliere middelen voor onze inheemse mieren werken niet afdoende.

Freek van Essen: We hebben ervaring met het bestrijden van deze zeer hardnekkige dierplagen. We gebruiken uitsluitend toegestane middelen. Echter het werk wat we leveren is uiterst consistent.