Waarom pluimveebedrijf Keurhorst in Terwolde kiest voor Stallenhygiëne Van Essen

Tijdens ons laatste bezoek aan pluimveebedrijf Keurhorst in Terwolde hebben we de gelegenheid aangegrepen om in gesprek te komen met William Keurhorst, de jongste Telg van het familiebedrijf. William Keurhorst aan het woord:

Kun je in het kort iets vertellen over jullie bedrijf?

Wij hebben een pluimveebedrijf in slachtkuikenouderdieren. Het is een familiebedrijf met vestigingen op verschillende locaties. Gestart wordt met een koppel kippen en hanen van 20 weken. Met 60 weken zijn deze klaar om geslacht te worden. Ondertussen produceren deze dieren bevruchte eieren die worden geleverd aan de groothandel.

Waarom hebben jullie gekozen voor Freek van Essen?

Dat was niet mijn keuze. Mijn vader is al jarenlang klant bij Van Essen en nog steeds naar volle tevredenheid. Ik ben dus met deze situatie opgegroeid zou je kunnen zeggen. Maar tot nu toe zie ik ook geen enkele reden om uit te zien naar een ander bedrijf.

Dan passen we de vraag iets aan: Waarom blijven jullie bij Freek van Essen?

Daar is William kort over: ‘Zij verstaan hun vak en komen afspraken na’. Er is inmiddels een vertrouwensband ontstaan. De medewerkers van Van Essen kennen het bedrijf, weten de weg en je hoeft ze niets meer te vertellen. Dat werkt snel en soepel. Verder is de kwaliteit van dienst prima. 

Neem contact op!

Het is natuurlijk een samenspel waarbij wij de stal uitruimen en Van Essen voor de ontsmetting zorgt maar er is bij bemonstering achteraf nog niet eenmaal een negatieve bemonstering geweest. Dat meten we af aan de bemonstering achteraf. We hebben in al die jaren nog niet eenmaal een negatieve bemonstering gehad. Natuurlijk komt dat ook door het samenspel waarbij wij de stal uitruimen en Van Essen voor de ontsmetting zorgt maar zonder gedegen ontsmetting red je dat niet.

interview-keurhorst

Heb je nog aardige, leuke of anderszins noemenswaardige dingen meegemaakt met Freek van Essen?

Van Essen heeft ons enige tijd geleden uitgenodigd voor een open dag van een collega-bedrijf in Duitsland. Dit bedrijf was pas geopend en zeer modern. Dan raak je toch in gesprek met de mensen daar en kun je onderling uitwisselen hoe allerlei praktische zaken worden aangepakt. Daaruit volgen geen grote vernieuwingen maar wel diverse praktische zaken waarbij je ziet dat de collega het net iets anders aanpakt en soms handiger. Dat zijn leuke leermomenten.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.