Klantverhaal: muizen in kippenfokkerij

Van een kippenfokkerij in het buitengebied van de gemeente Apeldoorn ontvingen wij de melding dat men overlast had van muizen. De meest effectieve manier om in dergelijke bedrijven muizen te bestrijden is door het plaatsen van vergiftigd lokaas. Nadat hiertoe besloten was, hebben we het lokaas met de nodige zorgvuldigheid op diverse plaatsen uitgezet. Bij controle na een paar dagen bleek het om veel muizen te gaan want al het lokaas was op. Daarop werden meer lokplaatsen ingericht en ook nu weer was het lokaas na enige tijd verdwenen. Uiteindelijk hebben we ongeveer 40 kg. muizenlokaas geplaatst om de overlast te beëindigen. Uiteraard hebben we intussen het nodige gedaan aan wering.

Paniek

Na enige tijd werden we gebeld door de eigenaar van de kippenfokkerij. Enigszins in paniek verzocht hij ons het muizenlokaas weg te halen. Hij dacht dat de kippen ziek waren omdat de eetlust van de dieren veel kleiner was dan normaal en hij vermoedde dat ze van het lokaas voor de muizen gegeten hadden. Dit verbaasde ons erg omdat het muizenlokaas zorgvuldig was opgesteld en het voor de kippen onmogelijk was om met het muizenlokaas in contact te komen.

Ter plaatste bleek de zaak dan ook iets anders te liggen. Het muizenlokaas had inmiddels zoveel effect gehad dat de populatie muizen sterk was teruggelopen. Zo sterk zelfs dat de kippen aan 25% van dan de normale hoeveelheid voer voldoende hadden. Niet omdat ze minder eetlust hadden maar omdat er zoveel minder muizen waren!

Ook last van muizen in Apeldoorn?

Als u meer wilt weten over muizen en muizenbestrijding, wat u zelf kunt doen en wat juist niet, kijk dan op de pagina ‘Muizenbestrijding’ of neem contact op met onze vestiging in Apeldoorn: 055 – 3561645.

Met onze aanpak is muizenoverlast voor u verleden tijd!

Met lokale experts in Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Olst, Wijhe, Nunspeet, Raalte en Zwolle zijn wij altijd vakkundig en snel.

Wij helpen u snel, voordelig en met garantie zodat u van de ratten en muizen af komt.

Kosten ratten bestrijding

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en omstandigheden en bedragen vanaf € 45,00. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of inspectie.

Bestrijdingsmiddelen

Voor het bestrijden van ratten of muizen gebruiken wij alleen bestrijdingsmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. In combinatie met de door ons aangereikte maatregelen zijn ze volkomen veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en het milieu.

Wist u dat?

Een muis een reukspoor (urine-sleepspoor) achterlaat waardoor zijn familie en opvolgende generaties nog tot twee jaar nadien feilloos de opening kunnen vinden waardoor de muis uw woning is binnengekomen?