Het laatste nieuws en blogberichten

Bekijk het nieuws, overzichten en kennis

Wantsen

Regelmatig worden we benaderd met een nogal verontrustend verhaal over “wandluizen”ofwel bedwantsen. Internet is een geweldig medium, maar er wordt helaas ook veel onzin verspreidt. Ook over wantsen. Voor een soort is het echter oppassen geblazen: de bedwants ( cimex lectuaris). Deze soort komt in ons land niet buitenshuis voort en wordt vaak meegebracht uit vakantieverblijfplaatsen. Heeft u een mogelijke besmetting? Wordt U ’s nachts gebeten en heeft u jeukbulten met name in uw halsstreek? Wij stellen graag een gedegen onderzoek in.

Lees meer


Marters

Zeer vaak worden we geconsulteerd over de eventuele aanwezigheid van steenmarters. Alle nachtelijke geritsel wordt toegeschreven aan de steenmarter. Gelukkig is het meestal loos alarm. Wat kunt u zelf onderzoeken of een marter zich ophoudt in uw woning.          

Lees meer


Bosmuizen

Bosmuizen zouden daar moeten blijven waar ze naar genoemd zijn: In het bos! De praktijk wijst anders uit. Erg vaak worden we geconfronteerd met bosmuizen in woningen. Daarbij hebben ze de hinderlijke eigenschap om op vaste, nachtelijke uren de bewoners uit hun slaap te houden met aanzienlijke herrie. Een lokdoosje met een bestrijdingsmiddel werkt maar een enkele keer. Dit komt doordat de muizen hun voedsel buitenshuis zoeken. In de zomer zaden en in de winter jonge scheuten. De herrie is het gevolg van wilde seksspelletjes op uw plafond. Altijd op hetzelfde tijdstip. Om gek van te worden


Lees meer


Boktor

In Europa komen ca 200 soorten boktorren voor. De meeste soorten zin volkomen onschadelijk voor onze eigendommen. Als in uw woning een aantasting door boktorren voorkomt gaat het in de meeste gevallen over de huisboktor.


Lees meer


Bijen

Voorjaar! De insecten komen weer tevoorschijn. Gelukkig.  

We krijgen vaak bij de eerste zonnestralen verzoeken om “wespen”te verdelgen. Het gaat regelmatig over solitair levende bijensoorten die heel erg nuttig zijn. Maar als bijen geen honing voor ons verzamelen, wat heb je er dan aan.

Uiteraard geven we geen gevolg aan de verzoeken tot verdelging. Wel volgt er altijd een goede uitleg en een advies om met deze insecten om te gaan.

Lees meer


Mieren

Hartje winter en toch mieren. Dat kan. Soms gaat het om de glanzende houtmier.

Lees meer


Vogelmijt

Vogelmijt, bloedluis, rode vogelmijt, vogelluismijt zijn zomaar enkele benamingen voor een zeer lastig beestje. De zondagse naam: Dermanyssus gallinae. Het is een ectoparasiet.


Lees meer


Visjes

Visjes als insecten. Insecten die u ziet  wegschieten als u de keukenkast openmaakt . Vaak worden de beestjes onder één naam genoemd: “zilvervisjes”Dit is echter onjuist. Ze behoren weliswaar  allen tot de familie van de Franjestaarten;  de onderlinge verschillen zijn zeker aanwezig. Dit is belangrijk om te weten, want ze hebben een`van elkaar verschillende leefwijze. Een overeenkomst is de 3 staartdraden

 Allereerst de soorten:  


Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.