Het laatste nieuws en blogberichten

Bekijk het nieuws, overzichten en kennis

Bestrijding van veldmuizen op de Veluwe

Over veldmuizen bestaan heel veel misverstanden. Als mensen in huis een klein muisje ontwaren wordt vaak gezegd: “Och, het is maar een veldmuisje”. In bijna al die gevallen gaat het echter om een huismuis of een bosmuis. In enkele gevallen een huisspitsmuis. 

Lees meer


Bestrijding van Duiven in Apeldoorn

De “huisduif”is een van oorsprong verwilderde postduif. (Columba Livia) Een rotsduif. Deze duif kan heel veel overlast veroorzaken: Vervuiling: 14 kg mest per duif per jaar; gastheer van mijten, teken vlooien, vogelwandluizen, veer en schachtluizen, etc. nestfauna: motten, vliegen, kevers, mijten, zilvervisjes, stofluizen, etc. 

Het lijkt eerst aandoenlijk. Een duif die een nestje maakt op het balkon. Tot het moment dat men geconfronteerd wordt met bovenstaande problemen. Dit komt echter veelvuldig voor. Van Essen is specialist in het aanbrengen van afdoende wering. Eventueel is het mogelijk dat bemiddeld wordt in het wegvangen of afschieten van de duiven                                                        

Lees meer


Wat te doen? Wespen in het eindstadium van dit seizoen!

De nu nog ronddolende wespen lopen letterlijk op de laatste benen. Hun levensduur zit er bijna op. Af en toe komen we nog een actief nest tegen, maar dat gaat gaandeweg verminderen. De jonge koninginnen hebben een plaats gevonden om te overwinteren. Zij zullen, als ze de winter goed doorkomen, komend voorjaar een nieuw nest bouwen.

Lees meer


Bestrijden van pissebedden in Apeldoorn | Ongediertebestrijding van Essen

Pissebedden zijn eigenlijk op het land levende schaaldieren. De meeste soortgenoten leven in zee. Dat verklaart meteen de behoefte voor een vochtige omgeving. 

Lees meer


Bestrijding van grote kakkerlakken in Apeldoorn

Een oude mevrouw belde ons met een klacht dat ze last had van muizen. Ze woonde in een flat met een klein keukentje. Bij een schoonmaakactie tussen de koelkast en het aanrecht had ze de muizen zien wegschieten. Ons onderzoek leidde in eerste instantie niet naar muizensporen. Geen keuteltje te bekennen. Uiteindelijk bij het verschuiven van de koelkast: een grote kakkerlak. Een Australische kakkerlak! 

Na een buurtonderzoek in de flat naar de oorzaak, kwamen we terecht bij een bovenbuur met uitgebreide terraria. Deze bewoner kweekte zelf deze kakkerlakken als voedsel voor reptielen. De kat wilde de beestjes van nabij bekijken en had hierbij de glasplaat van de kweekbak gestoten. Wegvangen met lijmvallen bleek een afdoende oplossing van de klacht.

Lees meer


Geen nachtrust door ratten? Ongediertebestrijding van Essen

We komen dagelijks bij mensen die zeer regelmatig s’nachts wakker gemaakt worden door rennende ratten (of muizen) op het plafond. Men verwacht van ons dat we dit probleem eventjes oplossen. Dit gaat vaak niet zomaar. Hoe komen deze dieren daar terecht? Bij een vrijstaande woning waarvan de bewoner eigenaar is gaat dit vaak redelijk eenvoudig. Na een minutieus onderzoek rondom de woning en onder de vloer komen we vaak voldoende sporen tegen die wijzen op een defect riool. De ratten kruipen uit het riool en gaan via de spouwopeningen in de binnenmuur naar boven en kruipen tussen de plafonds van de 1e of 2e verdieping. In zeker 95% van de gevallen is er een defect aan het riool. Het gaat meestal om ondeugdelijke montage, versleten riool, verzakkingen, kapotte putten, etc. Soms is het een verkeerd gemonteerde toiletpot o.i.d. 

Feit is dat Van Essen tot op heden toe alle problemen heeft opgelost. Bij huurhuizen zijn we echter afhankelijk van de medewerking van de huiseigenaar/ woningbouwvereniging.

Lees meer


Vleermuizen op de Veluwe | Ongediertebestrijding van Essen

De meeste klachten over vleermuizen in woningen of schuren gaat over dwergvleermuizen

Van klachten kun je eigenlijk niet spreken maar sommige mensen vinden ze gewoon eng. Daarom moeten ze dan weg. Vleermuizen zijn een beschermde diersoort. Ze hebben verschil in het winter en het zomerverblijf. Stop nooit invliegopeningen dicht in de zomermaanden. Als dat dan toch moet gebeuren: echt niet eerder dan omstreeks half november. 

Van Essen adviseert u graag met de te nemen maatregelen os het achterwege laten hiervan.

Lees meer


Bestrijden van Ratten in Apeldoorn

Overlast van ratten tussen het plafond of op de vliering is nagenoeg bij iedereen mogelijk. Meestal begint zoiets in de kruipruimte. In verreweg de meeste gevallen is er een defect aan de riolering. In de periode van de wederopbouw na de oorlog is er veel gebouwd. In de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn veel rijtjeswoningen gebouwd. De rioleringen waren vaak het ondergeschoven kindje. Asbestbuizen, beton, gresbuizen en in enkele gevallen gietijzeren buizen. Het materiaal wat nu gebruikt wordt is pvc. Dit is vele malen duurzamer.

Veel rijtjeswoningen hebben rioleringen die aan vervanging toe zijn. Vaak weten bewoners wiens riool kapot is dit zelf niet en ondervinden ze zelf niet de overlast. De woningen op de hoeken hebben vaak de grootste overlast. Een gedegen onderzoek in het gehele blok is noodzakelijk. Een ervaren rioolbedrijf met goede opsporingsapparatuur moet in staat geacht worden om de defecten te detecteren.

Lees meer


Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.