Bestrijding van zilvervisjes, papiervisjes en overvisjes

Als u iets wegschuift in de kamer kan het zijn dat er kleine beestjes weg schieten. Dit kan een aantal dagen achter elkaar voorkomen. Je kunt deze beestjes doodmaken maar ze blijven terugkomen. Eventueel kan er schade ontstaan aan boeken, behang of postzegelverzameling.

Uiteindelijk blijkt dat dit papiervisjes zijn. Dit zijn kleine, vleugelloze insecten van 1 tot 1,5 cm lang. Ze zijn grijs van kleur en zijn voorzien van twee lange antennes op de kop. Ze bewegen zich razendsnel. Vandaar dat u ze nog niet eerder heeft waargenomen.

Papiervisjes kunnen schade veroorzaken aan papier, wandbekleding, boeken, posters maar ook aan synthetische materialen zoals kleding. Zij kunnen zich vrij eenvoudig verbergen in door u gekochte artikelen of materialen en zo uw huis binnenkomen.

Hoe bestrijden wij zilvervisjes, papiervisjes of ovenvisjes?

Heeft u schade zoals hierboven omschreven wacht dan niet maar neem contact met ons op. Wij kunnen papiervisjes effectief bestrijden zonder dat u de woning hoeft te verlaten. Verder kunnen wij u adviseren welke maatregelen nodig zijn om hun terugkomst te verhinderen.

Wat kunt u zelf doen aan zilvervisjes

In de detailhandel zijn lijmplaatjes verkrijgbaar waarmee u de papiervisjes vangt. Dit is alleen effectief indien het probleem zich bij u op kleine schaal voordoet. Indien het probleem hardnekkig is kunt u beter een expert inschakelen. Kieren en naden dichtstoppen heeft geen enkele zin en bemoeilijkt de bestrijding door een professionele bestrijder.

Met lokale experts in Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Olst, Wijhe, Nunspeet, Raalte en Zwolle zijn wij altijd vakkundig en snel.

Wij helpen u snel, voordelig en met garantie zodat u van de overlast af komt.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de locatie en omstandigheden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of inspectie.

Bestrijdingsmiddelen

Voor het bestrijden van visjes gebruiken wij uitsluitend bestrijdingsmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. In combinatie met de door ons aangereikte maatregelen zijn ze volkomen veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en het milieu.

Wist u dat?

De naam verwijst naar de zilverachtige glans van de schubben die het lichaam bedekken en naar zijn vermogen watervlug weg te glippen.