Houtworm en boktor bestrijding

Uw zolder is in gebruik voor opslag van huisraad die u langere tijd niet nodig heeft. U komt er om even iets op te halen. Op de vloer treft u wat zaagsel of houtmeel aan en in een balk daarboven ziet u kleine gaatjes.

Het hout van uw woning wordt waarschijnlijk aangetast door larven van de houtworm of boktor. De schade die houtworm en boktor veroorzaken vertonen enige gelijkenis. Ze leggen eitjes op onbehandeld hout en uitgekomen larven kruipen in spleten en kieren in het hout. Als de larven volgroeid zijn boren zij zich als jonge houtwormkevers een weg naar buiten. Het gevolg zijn kleine boorgaatjes met een doorsnede van 0,5 mm, gemaakt door houtworm, tot gaatjes van 5 mm die worden gemaakt door boktor. Daarmee is de boktor ook de meest schadelijke kever van de twee. Boktor kan de houten balken in een woning aantasten en daarmee de constructie van uw woning ernstig verzwakken. Houtworm is weliswaar minder agressief maar geeft bij het uitblijven van behandeling uiteindelijk vergelijkbaar resultaat.

Hoe bestrijden wij houtworm en boktor?

Bij aantasting door houtworm of boktor kunnen wij professionele ondersteuning bieden. Bij voorkeur wordt de gehele houtoppervlakte behandeld met een bestrijdingsmiddel. Zo wordt voorkomen dat er delen onbehandeld blijven waarin mogelijk larven aanwezig zijn en is alle hout voor langere tijd beschermd tegen houtworm of boktor.

Naast aantasting van uw woning kan houtworm of boktor ook zorgen voor schade aan uw meubels. Voor antieke meubels van gemiddelde omvang hebben wij ook mogelijkheden om deze door middel van invriezing te behandelen. Houtworm- en boktor-larven zijn niet bestand tegen temperaturen onder -20 graden Celsius waardoor dit een effectieve en snelle wijze is om houtworm of boktor te bestrijden.

Met lokale experts in Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Olst, Wijhe, Nunspeet, Raalte en Zwolle zijn wij altijd vakkundig en snel.

Wij helpen u snel, voordelig en met garantie zodat u van de houtworm en boktor af bent.

Kosten houtworm en boktor bestrijding

De bestrijding van houtworm/boktor is niet zo duur als vaak gedacht wordt. De kosten zijn afhankelijk van de locatie en omstandigheden maar de behandeling van een zolder in een eengezinswoning is al mogelijk vanaf € 250,-.

Bestrijdingsmiddelen

Voor houtworm en boktor gebruiken wij uitsluitend bestrijdingsmiddelen die in Nederland zijn toegelaten. In combinatie met de door ons aangereikte maatregelen zijn ze volkomen veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en het milieu.

Garantie

Het door ons gebruikte houtworm- of boktor-bestrijdingsmiddel heeft een gegarandeerde werking van 10 jaar. Na behandeling ontvangt u een certificaat wat tevens dient als garantiebewijs.