De overlast veroorzaakt door duiven is algemeen bekend. Toch gebeurt het vaak dat we ingeschakeld worden om een uit de hand gelopen probleem te tackelen. Het begint vaak met een stelletje stadsduiven die op een balkon een nestje gaan bouwen, eitjes leggen en jongen groot brengen. Op dat moment worden ze gevoerd en op de voet gevolgd door de bewoners. Ze poepen constant en het balkon ziet er niet meer uit. Dan wordt men ook nog geconfronteerd met diverse luizensoorten die de woning binnentreden en is de chaos compleet. Doe er wat aan! In Apeldoorn hadden we vroeger de stadskoddebeier die ze kwam afschieten, maar daar kwam uiteraard weerstand tegen. Op dit moment is wering met diverse soorten strips de meest gebruikte oplossing van het probleem.


stadsduif

Stadsduif

rotsduif

Rotsduif

Postduiven houden is een sport waar veel liefhebbers veel plezier aan beleven. Er wordt gekweekt en de duiven krijgen een optimale verzorging. Dat niet alle duiven na een wedvlucht terugkeren naar de eigenaar moge duidelijk zijn. In de grote steden is de overlast vaak groot. In sommige steden is het voeren van de duiven verboden. Stadsbeheerders hebben het over “vliegende ratten”en doen moeite om de populatie in bedwang te houden.

Freek van Essen: Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als het over duivenoverlast gaat. Wij beschikken over materiaal en materieel om uw probleem op te lossen.