Het voorjaar begint. De zomer komt eraan. Veel insecten komen er ook aan. Waarom zijn ze er en wat willen ze van ons? Tijdelijk schrijven we er wekelijks een stukje over.

Vlooien

Als je een kat hebt, heb je ongetwijfeld wel eens te maken gehad met vlooien. Meestal kattenvlooien. In Nederland komen ca. 50 soorten voor. In de wereld 2500. Enkele bekende soorten zijn hondenvlooien, mensenvlooien en rattenvlooien. Allen zijn bloedparasieten voor zoogdieren. De vrouwtjes leggen ca. 200 eitjes. De rattenvlo heeft ervoor gezorgd dat Napoleon zijn oorlog verloor. Zwarte ratten reisden met het leger mee vanwege het voedsel. Rattenvlooien die op deze ratten leefden veroorzaakten builenpest. Het Franse leger ging hierdoor ten onder!

Een vlooienplaag ontstaat als het huis langere tijd niet bewoond wordt (b.v. tijdens vakantie). De ontwikkeling tot aan de volwassen vlo gaat door tot aan het popstadium. Als het huis betreden wordt komen alle jonge vlooien uit hun poppen en zetten de aanval in op de warmbloedigen. Een gedegen aanpak is dan noodzakelijk. Wij kunnen uw probleem gegarandeerd oplossen!

Bron foto: Door Powerhauer - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11571882