Visjes als insecten. Insecten die u ziet wegschieten als u de keukenkast openmaakt. Vaak worden de beestjes onder één naam genoemd: “zilvervisjes”. Dit is echter onjuist. Ze behoren weliswaar allen wel tot de familie van de Franjestaarten; maar onderlinge verschillen zijn zeker aanwezig. Dit is belangrijk om te weten, want ze hebben een van elkaar verschillende leefwijze.

Ovenvisje: Lichtschuw, warme omstandigheden, vreet aan behang, papier, boeken, zijde. Zijn lichtschuw. Droge omstandigheden.
Papiervisje: Eveneens lichtschuw, komt voor op droge, wat koelere plaatsen als de vliering, in dozen papier, etc. Vreet aan papier, behang.
Zilvervisje: Leeft meer van schimmels in badkamers en op andere vochtige plaatsen als aanrecht, etc. Er moet minstens 50% luchtvochtigheid aanwezig zijn. Ook lichtschuw.

Een overeenkomst is de 3 staartdraden

Een algemeen probleem bij de bestrijding is dat de verspreiding van papiervisjes een geheel woonblok kan bevatten. Een afdoende bestrijding is afhankelijk van de medewerking van alle bewoners. Een onderzoek naar de werkelijke soort is belangrijk. Vang een exemplaar en breng hem bij ons. Het onderzoek is vrijblijvend.